Receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie

TRADYCYJNY MAKARON

Rustichella d'Abruzzo używa tylko najlepiej wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum, o wyższej zawartości glutenu, zmieszanej z czystą górską wodą, aby nadać makaronowi wyjątkowy smak i twardość. Cenne matryce z brązu sprawiają, że makaron jest wystarczająco szorstki, aby uchwycić każdy rodzaj sosu. Proces suszenia odbywa się powoli i w niskiej temperaturze, nawet do 50 godzin i około 35/40 stopni, w przeciwieństwie do procesu suszenia przemysłowego, który odbywa się w temperaturze około 90 stopni przez 4/5 godzin.

Symbioza z naturą

Ekologiczne uprawy

Rustichella d'Abruzzo, stając się wrażliwym interpretatorem gospodarki zrównoważonej ekologicznie, zdołała sprostać wyzwaniu globalności bez zrywania symbiotycznej relacji z ziemią. Wyzwaniem było zaproponowanie całkowicie ekologicznych produktów w doskonałej równowadze między tradycją a innowacją. Rolnictwo ekologiczne, ze względu na wysoce innowacyjny charakter swoich technik produkcji, nie stanowi jedynie "powrotu do przeszłości", ale jest rzutowane w przyszłość.

Zielone serce Europy

Region Abruzji

Pomiędzy Apeninami, a morzem znajduje się kraina, którą musisz odkryć. Kraina złożona z plaż, klifów, gór oraz pół uporawnych. Trzy parki narodowe, dziesiątki rezerwatów przyrody i oazy, które sprawiają, że Abruzja jest "najbardziej zielonym regionem w Europie". Znajdziecie tam najwyższej jakości zboża, uprawy oliwek oraz pomidorów, które używamy do rzemieślniczej produkcj produktów żywnościowych.
Zielone serce Europy

Abruzja

Włochy
Rustichella d'Abruzzo

Poznaj produkty

Makarony i inne przetwory
Gwarancja jakości

Certyfikaty

BRC
IFS
CCPB
KOSHER
IS0 9001
JAS