Woda jest wyjątkową substancją; jest jedną z niewielu znanych, które mogą się oczyszczać i restrukturyzować podczas przechodzenia z postaci ciekłej do stałej. Złożony i wieloetapowy proces zamrażania, ekstrakcji, a następnie topienia frakcji lodu odbywa się w kilku etapach:
Technologia roztapiania lodu
SPECJALISTYCZNY PROCES
Woda jest wyjątkową substancją; jest jedną z niewielu znanych, które mogą się oczyszczać i restrukturyzować podczas przechodzenia z postaci ciekłej do stałej. Złożony i wieloetapowy proces zamrażania, ekstrakcji, a następnie topienia frakcji lodu odbywa się w kilku złożonych etapach. Technologia ta naśladuje naturalne tworzenie się i topnienie lodowców i obejmuje złożony i wieloetapowy proces zamrażania, ekstrakcji i topienia "rdzenia" lodu.
1. Zamrażanie pierwszej warstwy lodu
Pierwsza warstwa lodu, która tworzy się około +3,8C, zamraża związki ciężkiej wody (tlenek deuteru), która jest szkodliwa i toksyczna. Ciężka woda jest następnie usuwana przy użyciu specjalnej technologii.
2. Formowanie rdzenia lodowego
Pozostała woda zaczyna tworzyć rdzeń lodowy. Gdy kryształki lodu zaczynają się formować, w naturalny sposób wypychają wszystkie zanieczyszczenia i domieszki. Cząsteczki lodu przekształcają się w jednorodną strukturę
3. Molekuły w pracy
Woda, która nie zamarza z powodu zanieczyszczeń, pozostaje w postaci płynnej (stosowana jest obniżona temperatura zamarzania ze względu na efekt osmotyczny).
4. Woda w najczystszej postaci
Ostatnia warstwa absolutnie czystego i krystalicznie czystego lodu jest topiona z powrotem w wodę i butelkowana.
Lekko zasadowa (7,4-7,8 pH)
Niska zawartość azotanów (0,24 mg/l) i fluorków (0,039 mg/l)