Wyjątkowy smak

Krystaliczna woda

Woda jest wyjątkową substancją; jest jedną z niewielu znanych, które mogą się oczyszczać i restrukturyzować podczas przechodzenia z postaci ciekłej do stałej. Złożony i wieloetapowy proces zamrażania, ekstrakcji, a następnie topienia frakcji lodu odbywa się w kilku etapach:

Technologia roztapiania lodu

SPECJALISTYCZNY PROCES

Woda jest wyjątkową substancją; jest jedną z niewielu znanych, które mogą się oczyszczać i restrukturyzować podczas przechodzenia z postaci ciekłej do stałej. Złożony i wieloetapowy proces zamrażania, ekstrakcji, a następnie topienia frakcji lodu odbywa się w kilku złożonych etapach. Technologia ta naśladuje naturalne tworzenie się i topnienie lodowców i obejmuje złożony i wieloetapowy proces zamrażania, ekstrakcji i topienia "rdzenia" lodu.

1. Zamrażanie pierwszej warstwy lodu

Pierwsza warstwa lodu, która tworzy się około +3,8C, zamraża związki ciężkiej wody (tlenek deuteru), która jest szkodliwa i toksyczna. Ciężka woda jest następnie usuwana przy użyciu specjalnej technologii.

2. Formowanie rdzenia lodowego

Pozostała woda zaczyna tworzyć rdzeń lodowy. Gdy kryształki lodu zaczynają się formować, w naturalny sposób wypychają wszystkie zanieczyszczenia i domieszki. Cząsteczki lodu przekształcają się w jednorodną strukturę

3. Molekuły w pracy

Woda, która nie zamarza z powodu zanieczyszczeń, pozostaje w postaci płynnej (stosowana jest obniżona temperatura zamarzania ze względu na efekt osmotyczny).

4. Woda w najczystszej postaci

Ostatnia warstwa absolutnie czystego i krystalicznie czystego lodu jest topiona z powrotem w wodę i butelkowana.

Lekko zasadowa
(7,4-7,8 pH)

Niska zawartość azotanów
(0,24 mg/l)
i fluorków
(0,039 mg/l)

Niska zawartość
elementów ciężkiej wody

Odpowiednia dla
diety niskosodowej
(8,17 mg/l)

Najwyższe oceny jakości
(BRC, ESMA)

Nagrodzana za czysty
i lekki
smak

Kraj bocianów

Litwa

Europa
Melt Water

Krystalicznie czysta woda

Gazowana i niegazowana
Gwarancja jakości

Certyfikaty

BRC
DRINKTEC
ITQI TASTE